fredag den 2. oktober 2009

ansvar?

Var det ikke sådan at de sidste 7½ års OVK-regering, der prædikede straf og konsekvens?
Man undres over den mangel på samme der udvises i sagen om den oversatte drengebog. Man harmes over at de står og skubber anvaret…nej, vent både krigsminister og krigschef påtager sig jo ansvaret for at der er blevet fremstillet falske bevismaterialer på vort lands fortsatte behov for at føre krig. Men de drager ikke KONSEKVENSEN ved at være chef; de unddrager sig at leve op til det eneste ansvar chefer har; at tage ansvaret for deres medarbejderes gøren og laden. I rækken af ansvarsforflygtigelse kan også nævnes SuperBest og Danske Bank, der også påtager sig et ansvar for deres firmas fejltagelser, men hvis ledelser forbliver indtakte og konsekvensløse.
Er det blevet umoderne at vise sig som et mandfolk og være sig sit ansvar bevidst? Ikke at man partout må rejse sig op og gå, når nogen i organisationen handler imod hvad der forventes, men er det ikke på tide at tænke lidt over hvorfor disse medarbejdere handler som de gør? Ledelse angiver retninger for deres medarbejdere, de leder, både udadtil og indadtil.
Sidder der bare krigsliderlige it-konsulenter, pengegriske finansrådgivere og ondsindede slagtere rundt omkring og handler imod en ellers velmenende ledelse? Eller kan det være at der fra ledelsesplan sendes signaler, der kan lede til sådanne handlinger fra medarbejdernes side? Jeg ser denne selvrådige hærledelse sidde og tænke mulige scenarier frem for at holde en krigsmaskine i gang, jeg ser en profithungrende bankledelse og et supermarked, der for længst har glemt at være et serviceorgan for dets kunder.
- Og ved du hvad? Det giver mere mening for mig at de nævnte ledelser har givet besked nedad om forfalskning, profittænkning og mersalg end at en eller anden tilfældig ansat pludselig, ved egen drift, beslutter sig for at vippe båden helt rundt.